Gitana - Vitorlással az Adrián
A hajó
Programok
Képgaléria
Foglalás
Kapcsolat
Hírek és újdonságok
Új szezon
Az új szezon beosztása készen van. Érdeklódésedet a foglalás pontnál tudjuk regisztrálni.   érdeklódés
Hírlevél
Hírlevelünkben szeretnénk tájékoztatni mindenkori akcióinkról és programjainkról.
Új honlap
Honlapunkkal szeretnénk bemutatni hajónkat a vitorlázás, a búvárkodás és a szabad élet szerelmeseinek.
Hírlevél regisztráció
Név
E-mail
Elküld
Az előfizetés lemondása
Partnereink
Amphora búvár klub Amphora Búvár Klub
Régi honlap
CMAS minősítés megszerzése
A búvártúrák az Amphora Buvár Klub közremûködésével kerülnek lebonyolításra. Horvátországban a készülékes merüléshez nemzetközi búvárminősítés szükséges.

A világon többféle oktatási rendszerben lehet a búvárkodást elsajátítani. A CMAS egyike ezeknek a rendszereknek. A CMAS a Vízalatti Tevékenységek Világszövetsége, amelyet Cousteau alapított 1959-ben. Közel száz nemzet búvárszövetsége tagja a világszervezetnek, amelynek egyik fontos tevékenysége az oktatás. A Magyar Búvár Szövetség által elfogadott oktatási rendszert a CMAS.Ugrás közben a vitorlásról A CMAS oktatás filozófiája
A búvárkodás igen érdekes, szép sport, de veszélyei is vannak, ezért csak igen alapos elméleti és gyakorlati képzés után lehet búvárminősítést szerezni. Az oktatás során szerzett ismereteket gyakorolni kell, ezért magasabb fokú CMAS tanfolyamra csak kellő számú merülés után lehet jelentkezni.
A magyar búvártársadalomban 40 éve jelenlévő AMPHORA Búvár Klub tanfolyamai kéthetes időtartamúak. Tanfolyamokat egész évben tartunk, a téli időszakban a nyíltvizi oktatást melegvízű tóban tartjuk.
Nemzetközi minősítésű oktatóink várnak Téged, családodat és barátaidat, hogy ennek a szép sportnak a rejtelmeibe bevezessenek.CMAS *, alapfokú búvár tanfolyam
Beiratkozhatsz, ha elmúltál 14 éves, tudsz úszni és kellő vízbiztonsággal rendelkezel. Ezen a tanfolyamon az alapos elméleti képzés mellett uszodában 4m-es vízben, majd egy tavon ismerkedsz meg a szabadtüdős és a légzőkészülékes búvárkodással. Télen 26 ° C hőmérsékletű tavon oktatunk. A tanfolyam elvégzése után CMAS 1* nemzetközi búvárkártyát kapsz. Ennek birtokában a világ bármely búvár bázisán merülhetsz 30 m mélységig részt vehetsz az Amphora által szervezett itthoni és tengeri búvártúrákon, beiratkozhatsz haladó tanfolyamra.

Már a vízben, indulásra készen CMAS **, középfokú, haladó búvár tanfolyam
A tanfolyami jelentkezéshez a CMAS * minősítés megszerzése után legalább 20 igazolt, nyíltvízi merülést szükséges végezned. A tanfolyamon a résztvevők korábban megszerzett tudásukat mélyitik el kiegészítve többek között merülésszervezéssel, víz alatti fotózással és elsősegély nyújtással. A merülések már nagyobb mélységbe történnek, melyek során az elsődleges cél a merülési rutin megszerzése. A két csillagos búvár azonos minősítésű társával vagy merülésvezetővel önállóan merülhet tavakban és tengerekben.

CMAS ***, merülésvezető búvár tanfolyam
A tanfolyami jelentkezéshez a CMAS ** minősítés megszerzése után legalább 40 igazolt, nyíltvizi merülést kell végezned, ebből 20-nak 35 méter alatti merülésnek kell lennie. A tanfolyamon merülésszervezést, merülésvezetést, hajózási és navigációs ismereteket sajátítasz el. A gyakorlati oktatás során több búvárból álló csoport vezetését végzed. Három csillagos búvárként valamennyi CMAS minősítéssel rendelkező búvárral önállóan merülhetsz és merülésüket vezetheted, valamint búvároktatásban is részt vehetsz. A nyíltvizi gyakorlat illetve vizsga helyszíne télen melegvizű tó, nyáron az Adria.

Búvárkodás Túrázás
Egy tipikus búvártúra Egyéb
Az egyik búvártúra naplója
Oldal térkép | Utazási feltételek Nyitóoldal | A hajó | Programok | Képgaléria | Foglalás | Kapcsolat