Gitana - Vitorlással az Adrián
A hajó
Programok
Képgaléria
Foglalás
Kapcsolat
Hírek és újdonságok
Új szezon
Az új szezon beosztása készen van. Érdeklódésedet a foglalás pontnál tudjuk regisztrálni.   érdeklódés
Hírlevél
Hírlevelünkben szeretnénk tájékoztatni mindenkori akcióinkról és programjainkról.
Új honlap
Honlapunkkal szeretnénk bemutatni hajónkat a vitorlázás, a búvárkodás és a szabad élet szerelmeseinek.
Hírlevél regisztráció
Név
E-mail
Elküld
Az előfizetés lemondása
Partnereink
Amphora búvár klub Amphora Búvár Klub
Régi honlap
Gyakori kérdések
Hasznos tanácsok a vitorláshoz

Kössek-e biztosítást a nyaralás idejére?

A hajón utazó személyeknek és búvároknak az érvényes horvát hajózási szabályok szerint utas, poggyász- és balesetbiztosítással kell rendelkezniük. A megköthető biztosítások közül már szinte mindegyik biztosítást lehet interneten, vagy a postán is kötni, amely közel azonos áron a búvárkodásra való kiterjesztést is tartalmazza.Merre található a hajó?

A hajó állandó kikötője a Betina marina, mely Budapesttől 680 km-re, Zadar és Sibenik között Murter szigeten található. Az utazási idő személygépkocsival a forgalom és időjárási viszonyok függvényében 5.5-10 óra. (A hajó átvétele az első nap 16 órától lehetséges). A Horvátországba való utazáshoz útlevél, a személygépkocsihoz biztosítás ill. zöldkártya szükséges. A horvát autópályák úthasználati díja kb. 160 kuna/szgk. Az autó a marina zárt területén hagyható a hajózás idejére, térítés ellenében (kb. 15-20 €/hét).Melyik útvonalat válasszam?

Javasolt útvonal: Letenye > Zágráb > Karlovac - Zadar > Sibenik felé > Pirovac > Murter > Betina faluban Kalafat Marina. Murter szigetre egy nyitható hídon kellbemenni, melyet de. és du. 15-15 percre zárnak le a közúti forgalom elől.Milyen ruhákra lesz szükségem, és miből mennyit vihetek magammal?

Javaslatunk: 1 pár papucs, tornacipő, cipő, 1 db könnyő esőkabát, 4 db trikó, 2 db fürdőnadrág/ruha, 1 db melegítő, 2db törölköző, tisztálkodó felszerelés, egyéni gyógyszerek, napszemüveg, fényvédőkrém, sapka és természetesen egy pár alkalomra, városnézéshez, vagy kiránduláshoz a megfelelő öltözet. A hajó rakodóterülete korlátozott, ezért személyenként egy közepes méretű sporttáska elhelyezésére van lehetőség (+búvárfelszerelés). Bőröndöt elhelyezni nem tudunk.Kell-e vinni valamilyen ágyneműt?

A hajón 1 takaró és 1 kispárna biztosított minden utas részére. Ezekhez vinni kell 2 db lepedőt és kispárnahuzatot, vagy amennyiben az utas saját hálózsákot hoz, ahhoz 1 db lepedő és 1 db kispárnahuzat szükséges.A konyha mennyire van felszerelve, mit kell vinni a hajóra?

A hajó konyhája beépített kétlángú gázfőzővel, mosogatóval, 120l-es hűtővel és a főzéshez, étkezéshez szükséges eszközökkel felszerelt. A hűtési lehetőség általában az italok és a reggelihez szokásos hús és tejtermékek hűtéséhez elegendő. A gyorsan romló élelmiszerek tárolására csak korlátozott mennyiségben van lehetőség. Az élelmiszerek és egyéb felszerelések tárolására egy 40X60X300 és egy40X60X200 cm-es rakodótér áll rendelkezésre.Hol érdemes a nagybevásárlást tartani?

A horvátországi kisközértárak kb. 20 %-kal drágábbak a hazai áraknál (1 kuna = 36 Ft). Bankkártyákat egyre több helyen lehet használni, jelenleg csak a nagyobb kikötők bankautómatáinál.
A jó mancsaft kötelmei Hajó nyitóoldal
Oldal térkép | Utazási feltételek Nyitóoldal | A hajó | Programok | Képgaléria | Foglalás | Kapcsolat